Az én saját utam

Picture of Emese

Emese

Megújulás alatt vagyok szakmailag is kívül, belül, ennek eredményeképpen megszületett az én saját eddigi utam sztorija is.

Ha kíváncsi vagy rá honnan indultam, hol tartok most és mi a jövőbel tervem, olvasd el az én sztorimat:

A kezdetek…

Már középiskolás koromtól éreztem, hogy kicsit jobban megérintenek az emberekkel és persze velem történő nehézségek, mint a kortársaimat. Végül mégsem humán irányba tanultam, hanem műszaki területen tovább.

De aztán a főiskolán megismertem az első komoly kapcsolatomat és nagyrészt miatta költöztem a fővárosba is. Együtt kezdtük meg a munkás hétköznapokat éppúgy, mint az életünk felépítését.

De aztán eltelt 8 év, és rájöttünk, hogy nem egy irányba halad az életünk, ezért szakítottunk. Habár közös megegyezéssel váltunk szét, és hiába nem volt gyermekünk, mégis nehéz időszak következett, hiszen felnőtt életünk első éveit együtt kezdtük meg.

Számomra azért is volt kihívás az új helyzet, mert addig a szüleimmel, kollégiumba, majd a párommal éltem, tehát most először kellett egyedül boldogulnom.

Elindultam az Én Utamon

Szerencsére viszonylag hamar rájöttem, hogy a búslakodás, a múltban elkövetett hibákon, rossz döntéseken rágódás nem visz előre.

Az is kiderült számomra a pár hónappal későbbi első pártalálás próbálkozások alapján, hogy még nem vagyok kész egy új kapcsolatra.

Ekkor érkezett egy lehetőség, hogy megismerkedjem az asztrológiával, amely hamar beszippantott és önismereti céllal el is kezdtem tanulni.

A tanfolyam több éven át folytatódott, amely során rengeteg újdonságot értettem meg magammal, a működésemmel kapcsolatban, ám ami a legfantasztikusabb, hogy már az első néhány előadás adhatott valami pluszt, hiszen pár héten belül megismertem a férjemet, akivel azóta is – most már több, mint 12 éve együtt vagyunk.

Azóta is folyamatosan képzem magam nemcsak azért tanulva új módszereket és eszközöket, hogy a szakmámban használjam, hanem azért is, mert mindegyik megismerésekor újabb önismereti eszközt és sokszor új dolgot tanulok meg magamról.

Biztos vagyok benne, hogy az időközben eltelt években ezek az ismeretek és módszerek és persze az, hogy mellette én is időről – időre elmegyek más segítő szakemberhez segítettek tovább akár a párkapcsolati, akár a munkahelyi nehézségeken és persze az élet által elém tárt kihívásokon.

Amikor megtaláltam a hivatásomat

2011-ben végeztem el az első coaching tanfolyamot, de egyelőre maradtam a barátok meghallgatásánál, maradva a műszaki pályámon, közben pedig folytattam az önismereti munkát. Ebben az időszakban a barátaim, velem kb. egyidős ismerőseim is legtöbben a párkeresés, majd a házasság, családalapítás időszakába léptek.

Viszont 2014-ben kórházba kerültem, ahonnan szerencsésen, nagyobb gond nélkül kikerültem, de valamit mégis megváltoztatott bennem. Lemondtam a vezetői beosztásról, rész-munkaidőbe mentem át és elkezdtem a régi vágyamat megvalósítani, hogy embereknek segítsek.

Az azóta eltelt időben én magam is nagyon sokat változtam, talán mondhatom, hogy fejlődtem, és az álmaim egy részét már megvalósítottam, vagy legalábbis folyamatban van.

A segítő, támogató folyamatokban éppúgy, mint a baráti körben nagyon sok élethelyzetet, fordulópontot, nehézséget és arra adott reakciókat, viselkedéseket tapasztaltam meg.

Sajnos az elmúlt években a körülöttem lévők közül nagyon sok kapcsolat ment szét, sokszor nehéz válással, szakítással és láttam, látom, hogy ebből milyen nehéz felállni, újrakezdeni.

Néha hosszú évek alatt sem tudnak az emberek, és talán inkább a nők, túllépni a sérelmeken, újraépíteni a megtépázott önbizalmukat, nőiességükbe vetett hitüket.

Nekünk sikerült egyben tartanunk a házasságunkat, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk túl nehézségeken, és nem voltak olyan időszakok, amikor igazán oda kellett figyelni a másikra, hogy békében tudjuk továbbvinni a párkapcsolatot.

Mindezen élmények és tapasztalatok alapján választottam azt, hogy olyan emberek támasza szeretnék lenni, akik keresztül mentek valamilyen nehéz, meghatározó életeseményen, amely megváltoztatta nemcsak azt, ahogy eddig éltek (pl. egész családban, szép házban, lakás, jobb anyagi körülmények között, stb.);

De azt is, ahogy azután magukat látják (esetleg negatívan ítélik meg magukat, vagy a külsejükkel elégedetlenek, akár a belső tulajdonságaik egy részét nem szeretik).

De az is lehet, hogy kicsit beleragadtak a volt férj, feleség, más családtag hibáztatásába és nem értik miért küzdenek ugyanazokkal a szituációkkal továbbra is.

Talán már szeretnének új kapcsolatot, de valamiért nem megy, talán nem is nyitottak még rá igazán, talán úgy érzik igen, de közben félnek.

Talán nem is hiszik el, hogy kellhetnek más férfinak, nőnek, talán úgy gondolják többet nekik nem kell másik pár.

Mert mire is jó az önismeret

Mert bármilyen furán hangzik is, ha valaki idáig eljut, innen lehet továbblépni és megváltoztatni az életét oly módon, hogy önmaga változik meg.

Úgy, hogy megismerem, hogy működökreagálok szituációkra, mire van szükségem, mi az erősségem, van-e esetleg gyenge pontom és ezeket megtanulom kezelni.

Mert így teljesen máshogy fogok reagálni a körülöttem történő eseményekre, emberekre, megjegyzésekre, bármire. És ha máshogy reagálok, más fog történni, máshogy fognak működni az emberi kapcsolataim.

És emiatt fogom én is jobban érezni magam, emiatt fog a többi ember is máshogy látni engem.

És ez tudja meghozni azt, hogy már kész vagy új kapcsolatra és ezzel együtt fognak megjelenni az életedben az új pár lehetőségek is.

Így született meg a Te Utad módszer

Mindezt azért merem leírni, mert átéltem magammal kapcsolatban is, és látok körülöttem sok embert, aki a megrázkódtatás után elkezdett magával foglalkozni, megtanulni és finomítani magát, és az hozta meg számára a jobb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet éppúgy, mint egy új kapcsolatot.

Ezt persze nem kell elhinni, ki kell próbálni:-)

Az általam összeállított Te utad módszer mindebben segít, amelynek során olyan lépésekre koncentrálok, olyan eszközöket használok, amelyek az önfeltáráson, önmagad megfelelő szintű átalakításán és az önmagadba vetett hit erősítésén keresztül vezet el a vágyott életstílus, működés és kapcsolatok felé.

És amiért az egészet csinálom

Egész fiatal korom óta érzem, hogy szeretnék valami hozzátenni a világunkhoz.

Később rájöttem, hogy nem én leszek az új Einstein, de apró dolgokban jobbá tudom tenni az életünket. Ilyen világ viszonylatban talán apró dolgok, de egyéni szinten hatalmasak, amikor egy embernek segíteni tudok, hogy jobban érezze magán a bőrében, vagy megtalálja merre menjen tovább, mivel foglalkozzon, esetleg megoldjon egy régóta húzódó élethelyzetet.

Végül a jövőbeni terveim

A Te Utad módszerrel és anyagokkal a fenti úton szeretnék továbbmenni. Első körben olyan emberekre fogok fókuszálni, akik valamilyen nehéz élethelyzetet éltek át (pl. válás, szakítás, a szeretett személy elvesztése) és ez vezette rá őket arra, hogy változtassanak magukon, ezáltal az életükön is.

Számukra fogok kidolgozni ingyenes és fizetős letölthető anyagokat éppúgy, mint online hallgatható és nézhető tréningeket és előadásokat. Majd következő lépésként személyes csoportos workshop-okat és egy hosszabb időt felölelő egyéni támogató folyamatot is tervezek elindítani. Mindezeket a belső transzformáció jegyében, az azt támogató módszerekkel, eszközökkel.

Ha Te is keresed a Te Utadat, TÖLTSD LE kezdésnek a 7+1 lépés anyagomat, ami ad egy löketet, hogy elindulj.

Remélem később találkozunk valamelyik személyes programon is!

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek