Hagyomány

Van egy barátnői körünk, akikkel már több, mint 10 éve minden karácsonyi időszak előtt összejárunk.
A program: mézeskalács sütés

De ennél jóval több van mögötte…

Én személy szerint – és azt hiszem a többiek is – már kb. a nyár végén várom ezt az alkalmat. És nem a karácsony, főleg nem a tél miatt. Hanem azért, mert van olyan év, amikor csak ekkor találkozunk így, ebben a csapatban. És ezzel a csapattal öröm együtt lenni, mert rengeteget nevetünk, megbeszéljük az életünk állását, és közben gyúrunk, kiszúrunk, sütünk, kenünk, és a végén persze díszítünk….

Vannak évek, amikor bepróbálkozunk valami újítással, hogy papír díszt is csinálunk, vagy mézeskalács gyertyatartót. Ezek ideig, óráig vagy működnek, vagy neki sem állunk, mert – és gondolom aki olvassa e sorokat már Ő is rájött -, hogy itt a mézeskalács gyártás csak az indok, csak talán a melléktermék. Persze, tök jó, hogy elkészül és valamiért ragaszkodunk is hozzá, de nem ez a lényeg.

Hanem, hogy együtt csináljuk, hogy egy fix pont az évben, és hogy élvezzük, hogy összetartunk, és összetartozunk. Mert minden évben megtartjuk és minden évben eljövünk. Van, hogy hiányzik valaki, mert betegség, gyerek, család, más program, van, hogy vendégművészek is jönnek (pár, férj, gyerek), de a mag ugyanaz.

És ennél többet nem is tudok róla írni, meg mondani, mert azt az érzést, ami ott van, azt nem lehet megírni. Azt át kell élni…

Minden évben, újra és újra.

Egészen addig amíg már csak járókerettel tudunk elmenni, amikor már a kezünk remegni fog a díszítés közben, vagy amíg már nagyító kell ahhoz is, hogy a mézeskalács darabot lássuk.

A TERV az, hogy megyünk, mindig és örökké, amíg tudunk. mert az kell nekünk, a lelkünknek, a testünknek, egymásnak, és
MERT MEGÉRDEMELJÜK:)Azt kívánom minden kedves követőnek, olvasónak elő-karácsonyi ajándékként, hogy legyen ilyen programotok, ilyen csapatotok és ha van, tartsátok meg amíg tudjátok!

Sok szeretettel,
Emese és a lányok:-)

2011-ben tanultam először Coachingot, majd 2015-ben hozzá a mediációt, 2016-tól pedig többféle pszichológiai irányzatot is tanulok. Emellett hosszú évek óta járom a spirituális utat, tanultam asztrológiát és különböző gyógyító módszereket.

Célom a Megoldásműhellyel és az Én Utam anyagokkal, hogy mások számára is megmutassam azt az utat, amelyet én már járok és hogy segítségemmel eljussatok egy jobb és nyugodtabb élethez.

A cikk szerzője: Szikora Emese

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó blog bejegyzések: