Hogyan legyen több pénzed, és ettől még érezd is jól magad?

Picture of Emese

Emese

avagy, mi is az money mindset, azaz pénz-gondolkodásmód

Biztosan Te is voltál már úgy, hogy jól megtervezted egy terméked, szolgáltatásod árát, megnézted hozzá a piaci helyzetet, versenytársak árait, ez alapján igazítottad és kialakítottál egy reális árat, aztán vártad a pénzt, a bevételt.

Majd amikor azt ki kellett volna írni, akár posztban, blogban, értékesítési oldalra, akár elmondani egy videóban, netán egy ügyfél-jelöltnek szemtől szembe, akkor megremegett a kezed/ hangot és végül csak egy jóval alacsonyabb árat mondtál, kértél el.

Előfordult veled is?

Ha igen, akkor e mögött valószínűleg a pénzhez való viszonyod, gondolkodásodban keresendő a hiba. Hibának mondom, de ez valójában nem az, hanem a gyerekkorunkban, vagy felnőtt korunk első részében megtanult mondatok, tapasztalatok által belénk rögzült szabályrendszer a ludas.

Miről beszélek, mi az a szabályrendszer?

Sokféleképpen hívják, hiedelem, korlátozó hozzállás, vagy egész konkrétan pénz blokk.

A lényeg, hogy azért nem tudsz és mersz több pénz keresni, elkérni, nagyobb bevételre szert tenni, mert valamilyen módon – akár nem tudatosan – önmagadat korlátozod le!

Tudom, ez így furán, keményen hangzik, és talán egyből bekapcsol nálad egyfajta ellenállást. de a tények ezt mutatják.

Mondok egy példát, hogy érthetőbb legyen számodra is!

Hallottad esetleg ezt a mondást gyakran gyerek-, fiatal korodban?

„Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér.”

Vajon ha most rá gondolsz, mennyire érzed igaznak.

Ha annak érzed, akkor már csak az a kérdésem, hogy amikor a pénzre, bevételre, értékesítésre gondolsz, vajon állítasz-e automatikusan magad elé, fölé egy limitet? PL. azt mondod, hogy ezzel a termékkel, szolgáltatással, csak X ezer ft-ot lehet keresni, csak annyit kérhetek el. Vagy, hogy az én havi/ éves bevételem sosem fog Y Ft felé menni.

Hmmm, ismerős? Ha igen, akkor bizony a limitálás pénz blokkal van dolgod!

Több ilyen blokk is van, ki így, ki úgy számolja, 3 vagy, 7 félét is szoktak említeni.

Ilyen lehet még a szegénység, gazdagságtól való tartás (bizony ez is lehet benned), de az is, hogy vajon megérdemled-e a pénzt, vagy, hogy csak akkor érdemled meg, ha nagyon-nagyon sokat dolgozol érte.

Aztán ott vannak még a személyre szabott hiedelmek, ki mit hoz a családjából, baráti, ismeretségi körből, miket szoktatok mondogatni.

Ez csak így ízelítő, mert mindig egyéni szinten érdemes megnézni, ki, mivel korlátozza magát, milyen hitrendszer, blokk van a háttérben, és azt ő maga személy szerint hogyan tudja feloldani, átalakítani.

Ez a folyamat persze nem 5 perc, de még nem is pár nap, vagy hét. Ennyi idő alatt tudatosítani lehet a blokkokat és megtanulni módszereket, amelyeket gyakorolva alakíthatod a pénzhez való viszonyodat.

Hogy ezen munka folyamán egyre könnyebb legyen azt a bizonyos valós árat elkérni, kimondani és ettől még jól is érezd magad.

A szembenézéshez, tudatosításhoz, majd az első lépésekhez kapsz segítségek, saját magadra szabott módszereket a gondolkodásmód fejlesztő konzultáción.

Ilyen egyszerűen, eljössz egy 1 órás programra, és máris több lesz a bevételed?

Igen és nem.

Igen, mert már a pénzről való gondolkodásmódod megvizsgálásával olyan felismerések születhetnek benned, amit akcióra váltva azonnali pénzbeli növekedést eredményezhet.

Nem, mert a gondolkodásmód, főleg a mélyebb hitrendszer átalakítása időbe telik. De, a programom megismered a saját korlátozóidat és megtanulod, hogyan alakításd át azokat a korlátozó gondolatokat. Onnan pedig már „csak” a gyakorlás van, ami szép lassan meghozza gyümölcsét!

Milyen lenne ezt egyedül végigcsinálni?

Hidd el, fájdalmas, anyagilag veszteséges, lelkileg pedig egy olyan hullámvasúton ülnél, ami akár évekig mély nyomot hagyna benned a pénzzel kapcsolatban.

Ezért írtam egy könyvet a témában, a Legyél jóban a pénzzel ebook-ot. Ez több, mint 100 oldalon vezet végig egy foyamaton, amelyben a vállalkozásod jelenlegi számbeli helyzetéből kiindulva (bevételek és árak) halad a korlátozó gondolataidon keresztül a rád jelemző pénz blokkokig és azok lebontásáig.

Így segít megérteni a pénzhez fűződő viszonyodat, átalakítani azt, és magasabb árakat meghatározni, kommunikálni. Így pedig több bevételt, nyugodtabb, stresszmentesebb vállakozást, elégedettséget, büszkeséget biztosítva neked.

Olvasd el az ebook oldalán, mit találsz benne:

5 fejezetben készít fel, visz végig a számok felmérésén, tervezésén, megtanítja a korlátok és blokkok megjelenését, lebontási módszereket ad, sok-sok példával és még abban is segít, hogy mindezt hogyan ültesd át a hétköznokban, gyakorold, majd alakítsd át a pénz-hozzáállásodat.

A Legyél jóban a pénzzel ebook-ot most 2021. szeptember 22-ig 4.900 Ft os áron tudod megvenni, ha eddig megrendeled, még egy szuper bónusz pénzügyi tervező táblázatot is kapsz!

De a könyv értéke ennél sokkal több, hiszen akik eddig végigcsinálták a folyamatot, azok 20-50%-os árnövekedést értek el. Nálad ez mennyi pénz lenne? Ha kiderítenéd, vedd meg a Legyél jóban a pénzzel ebook-ot.

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek