Kapcsolódj ki, légy kreatív

Picture of Emese

Emese

Azt szoktam mondani, írni, hogy mindenből ki kell kapcsolódni egy kicsit néha, így még a fejlődésből is.

Igen, ebben is meg kell pihenni, megállni egy pillanatra, valami mást csinálni, valami szokatlant, vagy éppen semmi, csak elbambulni a fotelben, vagy lazulni egy kád vízben, kiülni a kertbe, teraszra egy könyvvel, stb…

Mindenkinek ami jó.

Ez a lépés talán nem is ide a vége felé illene, hanem valahol a folyamat közepén, de mégis azért tettem 7. lépésként, mert úgy gondolom, ez az a pont, ahol szükség van rá. Mert eddigre – ha végigcsináltad az előző lépéseket – olyan sok újat megtanultál magadról, annyi mindent tettél magadért és valószínűleg néhány elakadáson, buktatón is túl vagy. Ezért megérdemled, hogy kicsit megállítsd ezt a folyamatot, megpihenj, majd megújult erővel kezdd újra, illetve folytasd.

Az alábbi ötleteket adom a pihenésre, amelyek tényleg csak ötletek, hiszen azt válaszd, csináld, ami neked pihenést jelent.

1. Pihenés

Kellenek olyan napok,vagy órák, amikor a feltöltődés, a család, a nyugalom a legfontosabb.

Kinek mi adja meg a nyugalmat, azt csinálja, legyen a családdal, gyerekkel, vagy menjen el sportolni, színházba, moziba, vásárolni, vagy csak próbálja ki, hogy nem csinál semmit, hogy nem foglalkozik a fejlődéssel, boldogsággal, csak hagyja, hogy elteljen egy nap úgy, ahogy eltelik.

2. Alkoss, kapcsolódj ki

Először tervezd meg

A pihenés mellett az is kell, hogy legyenek feltöltődést adó programok. Nemcsak a feltöltődés miatt, hanem azért is, mert alkotás közben jöhetnek további ragyogó ötleteink a saját életünkkel kapcsolatban.

Először tervezd meg, milyen kikapcsolódós programokat fogsz magadnak csinálni a következő 1-2 hét, hónap alatt.

Ha megoldható, azt javasolnám, hogy valami kreatív, alkotó tevékenység legyen: pl. színház, mozi, koncert, vásárlás, wellness, vagy egy jóga, fitnesz óra, de lehet egy jó kis film otthon, vagy egy kis könyv olvasás, vagy amit régóta ki akarsz próbálni: kézműveskedés, rajzolás, színezés, festés, fiúknak barkácsolás, focimeccs, stb nézés.

A kikapcsolódás

Aztán a megtervezett napokon, vagy amikor sikerül időt szakítanod rá, vedd elő a korábban megtervezett kikapcsolódós programokat tartalmazó listát és válaszd ki róla valamit, amit ma be tudunk iktatni.

És ezután már semmi más tanácsom nincs, mint hogy amit megterveztél és elkezdtél, azt tedd az élete részévé, csináld folyamatosan, rendszeresen.

Azt szoktam mondani, hogy mindent csak elkezdeni nehéz, aztán ha már egy ideje tudjuk csinálni, megszokjuk és hiányzik ha elhagyjuk.

Szerintem ez még a fogyókúrával is így van. Éppen ezért kell ezt is folyamatosan tenni, pihenni, kikapcsolódni, kreatív programokat szervezni, így az életed részévé válik, kialakul az is, hogy legyen rá időd, és folyamatosan fel tudsz töltődni!

Jó kikapcsolódást!

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek