Létbizonytalanság visszatartó ereje

Picture of Emese

Emese

avagy a változtatástól sok minden vissztarthat

Az egyik legfontosabb, tényező lehet az anyagiak. Amikor attól fél valaki, hogy nem lesz elég bevétele, keresete, ha változtat (munkát, hivatást, életmódot, lakhelyet).

De mi van, ha ez csak a felszín?

Többször kiderült már ügyfeleknél, hogy látszólag anyagi indokok miatt maradtak egy helyzetbe, de amikor mélyebbre ástunk, kiderült, hogy van ott azért más IS.

IS, mert az anyagi jólét is fontos, de csak az egyik tényező.

A másik lehet hitrendszer, hogy úgysem érem el, nem engedem meg magamnak, hogy boldog legyek, vagy védekezési mechanizmus, meg sem próbálom, mert úgyse sikerül…

De a felszínen azt hiszed, hogy csak azért nem lépsz, mert nem fogsz tudni megélni.
Közben a háttérben dolgozik a többi feltételezés és Te észre sem veszed.

Közben pedig csak egy helyben állsz…

Hogy veszed ezt észre?

Egyedül nagyon nehéz, teljesen tudatosan rá kell tudni nézni önmagadra, a viselkedésedre, gondolataidra, érzéseidre.
Egy kicsit könnyebb, ha ezt egy másik személy segíti elő, úgy, hogy visszajelzi a szavaidat, összefoglalja, hogy mit is mondtál ki az előbb, rávilágít az ellentmondásokra, megmutatja, mit vált ki belőle, amit hall és legfőképpen kérdez, kérdez és kérdez: mi van benned, mit érzel ezzel kapcsolatban, milyen gondolatok fordulnak meg benned magadról ha így teszel.

Hogy ki tud ilyen tenni?

Hát pl. egy coach, akár én.
Ha Te is úgy érzed egy helyben állsz, miközben azt gondolod reális indokaid vannak (pl. a pénz), akkor szeretettel várlak!

Ha úgy érzed én tudok segíteni, jelentkezz egy online konzultációra, ahol megnézzük Téged, mi tart vissza a változástól!

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek