Meglovagolni a hullámokat

“Nem tudod megállítani a hullámokat,
de megtanulhatsz szörfözni.”

Emlékszem, az egyik első coaching ügyfelemnél merült fel az a hasonlat. Ott valaki a környezetében, talán a munkahelyen a főnöke keltett elég nagy hullámokat!
Sokat beszélt arról, hogy ezek a “hullámok” mennyire megnehezítik az életét, a napjait, a munkáját, nem tudja hogy kezelje, nem akarja elfogadni, és mindez egy csomó konfliktust generál a főnökével, és stresszt okoz saját magának.

Aztán ahogy elkezdünk abba az irányba menni, hogy is lehetne ezt kezelni, elfogadni, együtt élni vele, netalán jóra fordítani, egyszer csak jött ez a hasonlat: ha nem tudod megállítani a hullámokat, “ülj fel” a hátukra, hagyd magad sodorni, de még jobb, ha a hullámok hátán is tudod irányítani merre menj.”

Emlékszem az olyan erős hasonlat volt, hogy erre az egész folyamat során többször visszatértünk és már csak úgy utaltunk a megoldási lehetőségekre: ” na hogy lovagolod meg a hullámokat”?

Szóval ezt érdemes megnézni, a Te életedben lévő hullámokat (nehéz helyzeteket, embereket, konfliktusokat, fájdalmat, betegséget, anyagi problémát, nehéz érzelmeket) hogyan tudod meglovagolni. Hogyan tudsz szörfölni rajtuk?
Azaz hogyan tudnád elfogadni azokat, kezelni, megtalálni a megoldást, hogy túléld, hogy jobb legyen, hogy tanulj belőle és netalán, hogy Te irányítsd az életed!

Sok sikert a szörföléshez!

2011-ben tanultam először Coachingot, majd 2015-ben hozzá a mediációt, 2016-tól pedig többféle pszichológiai irányzatot is tanulok. Emellett hosszú évek óta járom a spirituális utat, tanultam asztrológiát és különböző gyógyító módszereket.

Célom a Megoldásműhellyel és az Én Utam anyagokkal, hogy mások számára is megmutassam azt az utat, amelyet én már járok és hogy segítségemmel eljussatok egy jobb és nyugodtabb élethez.

A cikk szerzője: Szikora Emese

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó blog bejegyzések: