Milyen egy motivációs workshop

Egy nagyon jó hangulatú, érzelmeket megmozgató, felhozó, de pozitív motivációs workshop-ot volt szerencsém vezetni egy vidéki gyárban, amely bezárás előtt áll.

Gondolhatjátok, hogy mennyire nehéz ilyen helyzetben mind a résztvevőknek, mind a workshop-ot tartó coach-nak megtalálni és fenntartani a motivációt. Itt ebben a fázisban ezzel a témával egyébként azért kellett foglalkozni, mivel a szervezet, eszközök teljes leszereléséig a vezetőknek ki kell tartania.

A nehéz helyzetben mégis könnyű dolgom volt, mert a 7 fős vezetői csapat a körülmények ellenére  (vagy pont azért?) nagyon egyben volt. Nagyon elkötelezettek voltak a cég, az előttük álló hónapok végig vitele iránt.

Becsekkolás fényképekkel

A bemutatkozások után fényképekkel csináltunk egy becsekkolást, ahol mindenki 2-3 kép alapján mondta el hogy van most, mi van benne.

A résztvevők, habár ez nem volt a feladat része, még egymásnak is adtak képeket, de ennek mindenki örült, gy én is teret engedtem ennek, hiszen egy jó workshop vezető tudja mikor kell felrúgni az általa kitalált szabályokat annak érdekében, hogy a folyamat, a munka a lehető legjobban menjen!

A bejelentkező képeken nem meglepő módon felmerült hullámvasút, fáradtság, nehézség, de bizalom, belső nyugalom, erő is, meg persze olyasmi is, hogy sok a feladat, kevés az idő… Ez mind nagyon szépen visszaadta azt, hogy képek, fényképek mennyire jól felszínre tudják hozni azt is, ami esetleg mélyebben van bennünk, amivel „agyban” talán nem is szembesülnénk.

motiváció

Motivációs HERO modell

Ezután csináltuk végig a motivációs HERO modellt (amelyről ebben a blog cikkben olvashatsz részletesebbenHogyan váljunk a saját életünk HŐSÉ-vé), ami a belső erejüket, hajtóerőt, és a gátakat is előhozta a motivációval kapcsolatban.

Érdekes, hogy ezt közös kitöltés után páros megbeszélésre szántam, de a kollégák ragaszkodtak hozzá, hogy együtt csináljuk, vagyis mindenki közösen megossza a saját tényezőit.

Ez nagyon emberi és megint csak a csapat erős összetartozását mutatja.

Nem hibába mondják, bajban összezárunk!

Ha pedig a fejlődési gondolkodásmóddal közelítem meg az eseményt, akkor arra koncentrálhatunk, hogy mennyi mindent lehet tanulni egy ilyen gyár bezárási folyamatból, amelyet akár a következő munkánkban, akár a magánéletünk számos területén is hasznosíthatunk.

A HERO modellben is sokféle dolog jelent meg, de az elismerés, sikerek, öröm, humor, fejlesztési lehetőségek, büszkeség, akarat, boldogság szavak sokszor előfordultak. A gátló tényezők között (amik kvázi a hiedelmekből adódhatnak) a teljesítmény elvárások, a sok munka, az elvárások és még a család is megjelent.

Ebből is látszik, milyen összetett az emberi lélek, milyen sokféleképpen és színesen tudunk reagálni eseményekre, és mindannyiunkat más visz előre, más tart vissza. De nincs is ezzel baj, így szép az élet mondhatnánk, így tudunk színesek, sokfélék lenni és a segítők számára sem unalmasak az esetek:-)

Végül az aktív és az empatikus hallgatás jellemzőit, lépéseit beszéltük át, bemutattam és abban maradtunk, hogy próbálgatják, hiszen a beosztottaiknál ez most nagyon hasznos eszköz lehet, hiszen sok-sok nehéz beszélgetés vár rájuk.

A workshop végére mindenki nagyon pozitív megélésről beszélt, elmondták, hogy elviszik a saját motivációs csomagjukat, és a hallgatás módszert pedig jól fogják tudni alkalmazni a beosztottjaiknál.

Kiemelték, hogy a workshop egyik nagy hatása, hogy a közös motivációs megbeszélésből azt látták, hogy nincsenek egyedül a dolgaikkal, ami szerintem tovább erősítette a csapatszellemet:-)

Ilyen tehát egy motivációs workshop az én vezénylésemmel, számomra mindig nagyon nagy örömöt okoz az, ha a segítségemmel, támogatásommal nemcsak tanulnak valamit magukról a résztvevők, de feltöltődést, valamint előre vivő eszközöket is kapnak, amelyekhez nyúlhatnak nehézségek, hullámvölgyek esetén.

A motivációs HERO eszköz csapatban és négyszemközt is kiválóan alkalmazható egyébként, ha szeretnéd kipróbálni, akkor az erről szóló blog bejegyzés alapján is megteheted, de ha egyedül nem boldogulsz, akkor keress meg és együtt kiértékeljük!

Ha pedig megcsináltad és van kedved róla beszélni, oszd meg az eredményeidet, élményedet az Én Utam önfejlesztő zárt facebook csoportunkban!

Az Én Utam zárt facebook csoport

Ha biztonságos környezetben szeretnéd megosztani a Veled történteket, a változásokat, amelyeket elértél, vagy ha a többiek eredményei is érdekelnek,  gyere a csoportunkba és fejlődjünk együtt!!!

Szikora Emese vagyok, Te utad coach, mediátor, hipnoterápiás tanácsadó

Több olyan jelentős fordulat is történt az életemben, amely elindított az önismeret, önfejlesztés, majd végül a segítő szakma útján.

Majd úgy döntöttem, hogy a régi munkám, életstílusom megváltoztatásával együtt a segítő hivatást választom, ahol az én eddigi életutamon megtapasztaltakból építkezve és a tanult professzionális módszerekkel támogatom a hozzám fordulókat.

Bővebben olvashattok az életutamról, a Te utad/ Én utam módszerről is.

A cikk szerzője: Szikora Emese

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó blog bejegyzések: