Overthinking

Picture of Emese

Emese

Overthinking

amikor az agyunkban csak járnak, járnak a gondolatok

általában egyetlen téma, vagy szituáció körül.

A robbanás azt mutatja, amikor már eljutunk ebbe a körözésben egy olyan szintre, amikor annyira bepörgettük magunkat, hogy szinte felrobbanunk.

Az idegességtől, vagy félelemtől, amit az okoz, hogy már szinte valóságként éljük át a gondolatainkat. Mert már annyiszor végigfutott rajtunk, hogy más valóságnak hisszük.

Ezek az ún. automatikus gondolatok.

A legrosszabb, hogy sokszor észre sem vesszük, csak az “eredményét”, amikor érzelmileg lehúz, amitől rosszul érezzük magunkat.

Első lépés, hogy vegyük észre, amikor elkezdünk TÚLGONDOLNI dolgokat. Amikor ugyanazt futtatjuk le magunkban újra és újra. Esetleg kész párbeszédeket alkotunk, szövegkönyvet futtatunk le.

Ismerős?
Próbáld meg nyakon csípni és ilyenkor csak “állj meg” egy pillanatra és gondold át, amit gondolsz, az tényleg igaz? Vagy csak a képzeleted játéka?

Néha ezt több tucatszor, százszor is meg kell tenni. De a jóhír, hogy egy idő után nemcsak észreveszed, de ártalmatlanítani is fogod tudni!

És akkor elkerül a robbanás!
Sok sikert!

Forrás: OnlinePszichologia Hírportál És Adatbázis

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek