Overthinking

amikor az agyunkban csak járnak, járnak a gondolatok

általában egyetlen téma, vagy szituáció körül.

A robbanás azt mutatja, amikor már eljutunk ebbe a körözésben egy olyan szintre, amikor annyira bepörgettük magunkat, hogy szinte felrobbanunk.

Az idegességtől, vagy félelemtől, amit az okoz, hogy már szinte valóságként éljük át a gondolatainkat. Mert már annyiszor végigfutott rajtunk, hogy más valóságnak hisszük.

Ezek az ún. automatikus gondolatok.

A legrosszabb, hogy sokszor észre sem vesszük, csak az “eredményét”, amikor érzelmileg lehúz, amitől rosszul érezzük magunkat.

Első lépés, hogy vegyük észre, amikor elkezdünk TÚLGONDOLNI dolgokat. Amikor ugyanazt futtatjuk le magunkban újra és újra. Esetleg kész párbeszédeket alkotunk, szövegkönyvet futtatunk le.

Ismerős?
Próbáld meg nyakon csípni és ilyenkor csak “állj meg” egy pillanatra és gondold át, amit gondolsz, az tényleg igaz? Vagy csak a képzeleted játéka?

Néha ezt több tucatszor, százszor is meg kell tenni. De a jóhír, hogy egy idő után nemcsak észreveszed, de ártalmatlanítani is fogod tudni!

És akkor elkerül a robbanás!
Sok sikert!

Forrás: OnlinePszichologia Hírportál És Adatbázis

2011-ben tanultam először Coachingot, majd 2015-ben hozzá a mediációt, 2016-tól pedig többféle pszichológiai irányzatot is tanulok. Emellett hosszú évek óta járom a spirituális utat, tanultam asztrológiát és különböző gyógyító módszereket.

Célom a Megoldásműhellyel és az Én Utam anyagokkal, hogy mások számára is megmutassam azt az utat, amelyet én már járok és hogy segítségemmel eljussatok egy jobb és nyugodtabb élethez.

A cikk szerzője: Szikora Emese

1 válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó blog bejegyzések: