Újra – nyitás?!

Kérdés, ez jó neked, vagy nem?

Túl vagyunk 2,5- 3 hónap korlátozáson, lassan újraindul az élet, megnyitnak az üzletek, újra bejárunk dolgozni, beindulnak a kisebb programok, de vajon Te ennek örülsz, vagy ez számodra félelmetes?

Amikor ezt a bejegyezést írom – június 4-én – akkor már elég sok minden újraindult.

De bennünk, a lelkünkben még ott maradt a vírusterjedés okozta félelem, talán kissé megtelepedett bennünk egyfajta bezáródás, vagy épp ellenkezőleg, rohannánk ki programokra, a szabadba, emberek közé. De mit mond a lelkünk, ő akar menni, vagy maradna otthon biztonságban?

Nem könnyű időszak ez, pláne, hogy ha az előző heteket végig robotoltad és egy perc nyugtod sem volt, hogy kicsit értékeld a világ belassulását, vagy akár átgondold, mi is történik veled, benned és körülötted.

Pedig biztosan sok érzés, gondolat végigment benned az elmúlt időszakban történtek során (ha otthonról dolgoztál, otthon tanultak, tanítottad a gyerekeket, felügyelted az egész család programját, vitted a háztartást, főzést, takarítást, aggódtál a fertőzés számok miatt, vagy épp be kellett járnod továbbra is dolgozni). Valószínűleg sok új dolgot megtapasztaltál arról is, hogy mi mindent lehet máshogy csinálni (lásd munka, tanulás, online programok) és arról is, hogy Te mi mindent tudsz megoldani.

Csak kérdés, milyen áron.

Mit nyertél, vagy mit veszítettél magadból, honnan merítetted a feladatokhoz az energiát, tudtál-e töltődni valahogy. Mennyire csinálhattad azt, amit szeretnél, éltél úgy, ahogy szeretnél, vagy egyáltalán mennyire tudod, hogy szeretnél élni?

Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre válaszolni tudj, kicsit új nézőpontból érdemes visszanézned az elmúlt heteket és felismerni mi volt jó számodra, és mi okozott problémát.

És ezt igazán most tudod még megtenni, mert most erős még az élmény.

Most emlékszem még arra, hogy milyen szar volt hajnalban dolgozni, hogy el tudd végezni a munkádat, mielőtt a gyerekek felkelnek és elkezdődik a suli, amibe segítened kell. Most van még a fejedben, amit megfogadtál, hogy legközelebb jól megmondom a főnökömnek, hogy ne cseszegessen felesleges feladatokkal, így is van elég bajom.

Most tudod még felidézni, milyen hulla fáradtnak és kifacsartnak érezted magad este 10-kor, amikor az utolsó tányért is elmosogattad, vagy elpakoltad és akkor ott eldöntötted, hogy legközelebb nem csinálom egyedül az egész házimunkát.

Jövő héten, vagy egy hónap múlva, ha visszatér az életed többé kevésbé a régi kerékvágásba, már megszépülnek ezek az emlékek és nem lesz meg a hajtóerő a változtatáshoz.

Mindezt segítendő elindítottam a Megoldásműhely facebook oldalamon egy újratervezés poszt sorozatot, ami abban segít, hogy úgy gondolj vissza ez elmúlt pár hónapra, hogy végignézd, mi fájt, mi tett boldoggá, egyáltalán mi volt benned és ezután azt, hogy mit szeretnél az életedben és azt hogyan érd el.

Egyszerűen megfogalmazva, hogy tervezd újra az életed!

De nemcsak a poszt sorozat van, hanem egy egész eseményt készítettünk számodra, ráadásul online, hogy maradhass még az otthonod biztonságában.

Ez a Gombold újra az életed kanapéestek, ahol két héten keresztül két naponta 6 szakértővel beszélgetek arról, hogyan lehet az elmúlt hetek felismerései alapján újratervezni az életed egyes területeit.

Hat hölgy, hat életterület:

önismeret, párkapcsolat, karrier, étkezés, stílus, mozgás

Nem konferencia, nem workshop, csak mintha ott ülnénk veled a nappalidban a kanapédon és megbeszéljük, mit hogy lehet másként csinálni az adott területen.

Ha érdekel, nézd meg az esemény bővebb leírását, a dátumokat.

Valamit feliratkozhatsz értesítőre is, hogy nehogy lemaradj az egyes estékről, illetve további érdekességeket, információkat is küldünk majd.

Szikora Emese vagyok coach, tréner, segítek megtalálni a Te utadat 

Több olyan jelentős fordulat is történt az életemben, amely elindított az önismeret, önfejlesztés, majd végül a segítő szakma útján.

Majd úgy döntöttem, hogy a régi munkám, életstílusom megváltoztatásával együtt a segítő hivatást választom, ahol az én eddigi életutamon megtapasztaltakból építkezve és a tanult professzionális módszerekkel támogatom a hozzám fordulókat.

Bővebben olvashattok az életutamról, a Te utad/ Én utam módszerről is.

Kapcsolódó blog bejegyzések:

Újra – nyitás

Túl vagyunk 2,5- 3 hónap korlátozáson, lassan újraindul az élet, megnyitnak az üzletek, újra bejárunk dolgozni, beindulnak a kisebb programok, de vajon Te ennek örülsz, vagy ez számodra félelmetes?

A hős útja

A hős útja segítésével megértjük, hogy már úton vagyunk, haladunk  valamifelé, hogy vannak  hullámvölgyek, választási pontok, de akkor is megyünk, haladunk és ez a legfontosabb, egy magasabb küldetés, életcél felé!

Adj értelmet a fájdalomnak

Hogyan tanuljunk meg okulni a nehézségekből, értsük meg miért történt velünk és legfontosabb, vegyük észre mit tanultunk belőle.

Eszik-e vagy isszák az önismeretet

Ez az Önismeretről szól, hiszen ez mindennek az alapján szerintem. Mármint minden önfejlesztési munkának, bármikor, ha változni, változtatni akarsz az életeden.

Évtervezés – tervezés nélkül

Az idei évtervezés program beszámolója, hogyan álmodtuk meg az idei év fókuszait és hagytuk a konkrét tervezést "másra"...

Mennyire nem vagyunk racionálisak

Sokszor találkozok coachingon olyan ügyfelekkel, akik azért nem hisznek magukban, mert olyan elvárásokat támasztanak maguknak, amelyeket nem tudnak teljesíteni.

Te utad interjú Máté Brigivel

Az első Te utad interjú! Azt mutatom meg, hogyan találta meg az interjú alanyom a saját útját: Máté Brigi

Tanulmányaim

Összegyűjtöm azokat a sztorikat, bejegyzéseket, posztokat, amelyekben arról írok beszámolókat, hogy mely tanulmányom mit adott nekem, hogyan használom a Veletek való munka során s Ti hogyan tudtok azokból profitálni.

Járd a Te utad és hagyd hogy kövessenek

Hogyan találd meg azt az utat, azt a módszert amely belőled jön. Amit hitelesen tudsz adni, ami igazán Te vagy.

Assziszi Szent Ferenc és az Ő újta

Hogyan tanulhatunk egy szent életéből, aki megtalálta és végigvitte a saját útját.

Mi történik velünk egy válás, szakítás után?

Arról, ami utána marad meg az emberekben, az elvált nőkben és férfiakban. És hogy mit lehet kezdeni ezzel, ami a válás után marad.

Mit mutatott meg nekünk Csernobil

Személyes vélemény, a szereplők élet-útjának bejárása, a mi élet-utunkra hatása és hogyan csináljuk jobban.

20 tény rólam

Egy pár érdekes tény rólam, hogy jobban megismerj.

Kedvenc mindfulness gyakorlatok

Mindfulness gyakorlatok a mindennapokra.

Akcióban a növekedési gondolkodással

/
A növekedési gondolkodásmód hogyan ültessük át a gyakorlatba, építsük be a mindennapi gondolkodásunk részévé.