Vajon miért teremt harmóniát a tánc?

Alább olvasható 5 pozitív dolgot is, de amiért nekem megtetszett ez a cikk az az, hogy van szerencsém most már két teljes éve saját bőrömön is tapasztalni a leírtakat!

Mert hogy ennyi ideje járok társas táncolni. És tényleg jó. Mert vidám, mert kikapcsol, mert erősít testben és lélekben, mert mozgás, mert kiegyensúlyozza a jobb és bal agyféltekét, ezáltal harmóniát teremt.
És még sorolhatnám…

DE ami még nagyon jó, hogy felép egy párkapcsolati terápiával:-)))
de ez már egy másik téma….

SZÓVAL TÁNCRA FEL!!

A tánc 5 pozitív élettani hatása, ami harmóniát teremt:

1. Boldogság hormont termel

Nem véletlenül érezzük magunkat jól táncolás közben és után, hiszen szervezetünk a mozgás következtében boldogsághormont fog termelni, még akkor is, ha reggel egyedül táncolunk a rádióban hallható zenére.

2. Lélekben is ellazít

A zene és a mozgás harmóniája a lélekre is jó hatással van, a napi problémák, gondok könnyen a távolba tűnhetnek és lélekben is kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válhatunk.

3. Javítja a mozgást

Minél többet táncol valaki, annál kecsesebbé, kidolgozottabbá válik a mozgása. Némi gyakorlás után, különösen tükör előtt a járásunk, a mozdulataink is kellemesebb összhatást válthatnak ki.

4. Javítja az állóképességet

Nem véletlenül érzünk izomlázat egy áttáncolt éjszaka után. Egy táncos este felér egy kardiózással, hiszen megemeli a pulzusunkat és ezáltal a szervezetünk zsírt fog égetni.

5. Nyújtásnak is jó

A tánc különböző mozdulatai bővelkednek nyújtásokban, hajlításokban, ami az izmoknak is kellemes lehet.

Forrás: Harmonet
(A teljes cikket itt talájátok: https://www.harmonet.hu/…/70665-5-ok-amiert-harmoniat-terem…

2011-ben tanultam először Coachingot, majd 2015-ben hozzá a mediációt, 2016-tól pedig többféle pszichológiai irányzatot is tanulok. Emellett hosszú évek óta járom a spirituális utat, tanultam asztrológiát és különböző gyógyító módszereket.

Célom a Megoldásműhellyel és az Én Utam anyagokkal, hogy mások számára is megmutassam azt az utat, amelyet én már járok és hogy segítségemmel eljussatok egy jobb és nyugodtabb élethez.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó blog bejegyzések: