Neked sem jönnek a bevételek, ügyfelek, nincs elég pénzed?

Picture of Emese

Emese

vállalkozó pénz bevétel ügyfél

Vállalkozóként én is nagy utat jártam be a pénzzel kapcsolatban

Elmesélem, én mi volt ez az út és hogyan változtattam a pénzhez való viszonyomon.

Amikor elkezdtem vállalkozni, először fix munka mellett coach-olgattam. Igen, csak -gattam, más szóval hobbiként vállalkoztam. Ennek meg is lett az “eredménye”, főleg pénzügyileg.

Eleinte valahogy nem jöttek az ügyfelek, bevételek, hiába csináltam meg minden marketing ajánlást, csalit, feliratkoztatást, belépő terméket, stratégiai hívást. Utáltam eladni magam, amit csinálok, nem értettem, miért nem kell(ek) az ügyfeleknek.

Nyomulásnak éreztem minden posztot, email-t, értékesítési oldalt. Ha ki is mertem tenni egy posztot, hirdetést, az ára leírásakor megremegett a kezem, még akkor is, ha tudtam, a szolgáltatásom valós értékénél jóval alacsonyabbat írtam le.

Majd, ahogy megismerkedtem a pénz gondolkodásmóddal (money mindeset), akkor jöttem rá, hogy saját magamat tartom vissza a pénzt kereséstől, a több ügyféltől.

Emlékszem mennyiszer mondogattam: “A coachingból nem lehet megélni”. Ezzel jól be is korlátoztam magam a pénz, a bevétel szempontjából.

Aztán ahogy elkezdtem a gondolkodásmódomon dolgozni, előbb könnyebb lett kitenni azokat a bizonyos értékesítő posztokat, aztán már jobban ki tudtam mondani egy reálisabb árat, majd lassan eljutottam odáig, hogy már élő adásban, vagy videóban is tudtam ajánlani a szolgáltatásaimat.

De ehhez sok-sok ön-munka kellett, megtanulni milyen régi, berögzült gondolatokkal korlátozom magam a pénz szerzésben, milyen blokkjaim vannak és azokat hogyan tudom átalakítani.

MIÉRT érdemes a pénzhez való viszonyunkat vállalkozóként fejleszteni?

Annyi tehetséges, ügyes vállalkozónál látom, hogy szenvednek a kevés bevételtől, nem tudnak  növekedni, többet kérni, vagy akár kimondani az árukat, mert valami belül korlátozza őket. Te is ilyen vagy?

  • nem mered elkérni a terméked, szolgáltatásod korrekt árát,
  • nem tudod eladni, megmutatni magadat, a termékeinket, mert mi lesz akkor
  • nem tudod elképzelni, hogy meg tudsz élni a vállalkozásodból
  • nem gondolod, hogy a vágyott havi bevételt el tudod érni

Mindegyik eset mögött az állhat, hogy a saját gondolkodásoddal visszahúzod magad, gyakran nem is tudatosan, talán nem is veszed észre.

Pl. azt mondod magadban, hogy nem publikálom még ezt a termékemet, mert még nem tökéletes, még át kell gondolom  az árát, a leíró szöveget,

vagy azt gondolod, még nem teszem kis ezt a posztot az új szolgáltatásomról, mert még át kell néznem az árát, a tartalmát, a design-t, a jelentkezést, stb (persze ez egy darabid jogos), de talán sosem teszed ki.

Ilyenkor találsz valami jó kifogást, miért ne mutasd meg magad, a terméked, az áradat, valójában viszont lehet, hogy az elmédben a kisördög tart vissza, olyanokat sugdosva a füledbe, hogy nem elég jó ez a szolgáltatás, nem fognak érte fizetni, nem ér ennyit a tudásod, senki sem fog vásárolni…

És csak azt veszed észre, hogy nem jönnek az ügyfelek, a bevétel, nem fejlődik a vállalkozás, vagy akár csődbe is mész hamarosan. Miközben végig azt hiszed kívül van a probléma, a gondolataid megismerésével, majd átalakításával túlléphetnél ezeken a kifogásokon és nyugodt szívvel tennéd ki a terméked, az árad, publikálnád a posztot és jönnének a vásárlók, a bevétel.

Egyedül ez egy hosszú és nehézkes út volt, ezért szeretnélek abban segíteni, hogy a gyorsabban és kevesebb lelki mélyrepüléssel találd meg te is a saját korlátozóidat és átalakítva azokat Te is mert többet kérni, eladni, így nyugodtabb, magabiztosabb, sikeresebb vállalkozóvá válni.

Ezért írtam egy könyvet a témában. Ez végig vezet egy foyamaton, amelyben a vállalkozásod jelenlegi számbeli helyzetéből kiindulva (bevételek és árak) halad a korlátozó gondolataidon keresztül a rád jelemző pénz blokkokig és azok lebontásáig.

Így segít megérteni a pénzhez fűződő viszonyodat, átalakítani azt, és magasabb árakat meghatározni, kommunikálni. Így pedig több bevételt, nyugodtabb, stresszmentesebb vállakozást, elégedettséget, büszkeséget biztosítva neked.

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek