Vállalkozóként abban támogatlak, hogy felépíts egy jól működő vállalkozást, miközben Te is fejlődsz, mégis önmagad tudsz maradni.

Vezetőként abban segítelek, hogy hatékonyan és sikeresen az igazi önmagad légy.

Szikora Emese vagyok

business coach

Munkatársként abban támogatlak:

Hogy olyan munkád legyen, amelyben az igazi önmagad tudsz lenni, 

nem kell felvett szerepeket játszanod, mégis jól érzed magad, hatékony vagy és a nap végén nyugodtan teszed le a munkat, mész “haza” a családodhoz, vagy kikapcsolódni. 

Önazonosan, tudatosan képes vagy elvégezni a munkéddal járó feladatokat. 

Akár vezetővé tudsz válni, akár beosztottként is lelkes maradsz,

Mindebben pedig támogatni tudod a csapatodat is.

Szívügyem a vállalkozások és a vállalkozók támogatása

Mivel én is hosszú éveket töltöttem el azzal, hogy sokféle módszert, technikát kipróbáltam, 

de csak az utóbbi években tanultam meg azt, hogy mitől fog egy vállalkozás jól haladni.

A fő célom az, hogy ha velem dolgozol, neked ne kelljen ennyi év, energia, vargabetű és ilyen sok kudarcot végig élned, 

hogy a vállalkozásoddal eljuss arra a szintre, amire Te szeretnél.

Amiért az egészet csinálom

Egész fiatal korom óta érzem, hogy szeretnék valami hozzátenni a világunkhoz.

Később rájöttem, hogy nem én leszek az új Einstein, viszont kisebb dolgokban jobbá tudom tenni az életünket. Ilyen világ viszonylatban talán apró dolgok, de egyéni szinten hatalmasak, amikor egy embernek segíteni tudok, hogy jobban érezze magán a bőrében, vagy megtalálja merre menjen tovább, mivel foglalkozzon, vállalkozzon-e, hogyan oldjon meg napi problémákat, vagy régóta húzódó nehézségeket.

Kezdetek

A kezdetek...

Már középiskolás koromtól éreztem, hogy kicsit jobban megérintenek az emberekkel és persze velem történő nehézségek, mint a kortársaimat. Végül mégsem humán irányba tanultam, hanem műszaki területen tovább.

Aztán a főiskolán megismertem az első komoly kapcsolatomat és nagyrészt miatta költöztem a fővárosba is. Együtt kezdtük meg a munkás hétköznapokat éppúgy, mint az életünk felépítését.

8 év után ennek a kapcsolatban vége lett, ami számomra azért is volt, mert addig mindig valakivel együtt éltem, most először kellett egyedül boldogulnom.

Elindultam az én utamon

Szerencsére viszonylag hamar rájöttem, hogy a búslakodás, a múltban elkövetett hibákon, rossz döntéseken rágódás nem visz előre.

Ekkor talált meg több önismereti tanfolyam, képzés is így elkezdtem önmagamat  tanulni. A tanfolyamok több éven át folytatódtak, amely során rengeteg újdonságot értettem meg magammal, a működésemmel kapcsolatban.

Azóta is folyamatosan képzem magam nemcsak azért tanulva új módszereket és eszközöket, hogy a szakmámban használjam, hanem azért is, mert mindegyik megismerésekor újabb önismereti eszközt és sokszor új dolgot tanulok meg magamról.

Biztos vagyok benne, hogy az időközben eltelt években ezek az ismeretek és módszerek – és persze az, hogy mellette én is időről – időre elmegyek más segítő szakemberhez – segítettek tovább akár a párkapcsolati, akár a munkahelyi, majd a vállalkozásbeli nehézségeken és persze az élet által elém tárt kihívásokon és persze ahhoz, most másoknak tudok segíteni.

Amikor megtaláltam a hivatásom

2011-ben végeztem el az első coaching tanfolyamot, majd egyelőre a barátok meghallgatásánál maradtam, a műszaki pályámon dolgoztam tovább, közben pedig folytattam az önismereti munkát.

Viszont 2014-ben kórházba kerültem, ahonnan szerencsésen, nagyobb gond nélkül kikerültem, valamit azonban megváltoztatott bennem. Lemondtam a vezetői beosztásról, rész-munkaidőbe mentem át és elkezdtem a régi vágyamat megvalósítani, hogy embereknek segítsek.

Az azóta eltelt időben én magam is nagyon sokat változtam, talán mondhatom, hogy fejlődtem, és az álmaim egy részét már megvalósítottam, vagy legalábbis folyamatban van.

Mindezen élmények és tapasztalatok először magánemberek segítője lettem, kialakítottam a Te utad módszert, amely főként azoknak nyújtott támaszt, akik valamilyen nehéz, meghatározó életeseményen voltak túl. Segítő szakemberként coaching, gondolkodásmódbeli, relaxációs munkával támogattam őket abban, hogy ne csak túl legyenek ezeken a nehézségeken, de meg merjék változtatni azt is, ahogy önmagukra és az életükre néznek. 

Ezeket a módszerekt most is támogatom mind a vállalkozó, mind a munkatársi ügyfeleimet.

A hivatásom

Vállalkozó

Végül, amikor megértettem, mi az én utam, a vállalkozói irány választása

A magánemberek segítése közben 2015-től folyamatosan építem a saját vállalkozásomat is, mint segítő szakember.

Amikor elkezdtem coach-olni, eleinte az ügyfél-szerzés mögött nem volt stratégia, hogy mit, miért csinálok, kikkel dolgozok. Általában szájhagyomány útján jutottak el hozzám, akik megtaláltak, bármilyen témába igyekeztem nekik segíteni.

Majd később már éreztem, hogy nekem való ez a szakma és idővel szeretném otthagyni azt a fél állást is, így elmerültem a sokféle vállalkozáshoz kapcsolódó témában, marketingben, technikai dolgokban. Elkezdtem egy online tréninget készíteni, aztán inkább a személyes coachingra kezdtem fókuszálni, workshopokra, aztán megint az online világban erősítettem facebook, instagram, majd élő adások, podcast téren.

Azt hiszem ekkor még mindig nem rendszerben gondolkodtam. 
Növekedtem, de még messze nem volt elég a bevételem ahhoz, hogy ez legyen a fő tevékenységem.

Végül 2019-ben döntöttem el, hogy teljesen segítőként szeretnék dolgozni, eddigre érett meg bennem, hogy a biztos anyagi hátteret nyújtó munkahelyet is lassan magam mögött hagyjam. 

Ekkor fordultam vállalkozás témában is segítőhöz, volt mentorom, részt vettem több tanfolyamon, tréningen is. Közben folyamatosan tisztult a kép, hogy mi is az én vízióm, mivel szeretnék és tudok foglalkozni és hogyan épülhet fel az a vállalkozás, amiben én tudok és akarok is hosszú távon dolgozni.

Végül összeraktam azt is fejben, hogy én nem csak segítő vagyok, hanem informatikus, projekt vezető és persze vállalkozó.

Ezen tapasztalataim kombinálásából jött létre a vállalkozókat támogató irányom, ahol a rendszer szemléletem, a projekt menedzselési és informatikai tudásom ötvözöm a vállalkozás építésben szerzett tapasztalataimmal és persze a segítő szemléletmódommal.

Ahogy vállalkozókkal dolgozom

A vállalkozóknak szóló portfoliómmal a fő célom

Azért osztottam meg veled a történetemet ilyen nézőpontból, hogy lásd, én is keresztül mentem sok nehézségen, amin talán te is, de mégis felálltam, tanultam, és mostanra rengeteg tapasztalattal rendelkezem arról is, hogy nem érdemes ezt az építkezést csinálni és arról is, hogyan lehet jól fejleszteni a vállalkozásod.

Téged az utóbbi úton szeretnélek tovább kísérni!

2016-ban betöltöttem a 40-et, és a vállalkozásom építésének jelentős szakaszát, már 40 felett végeztem, így felismertem, hogy ezt a tudást a 35-40 feletti korosztálynak tudom a leghatékonyabban átadni.

Ezért ma már főként 40 felett induló segítő vállalkozókat támogatok, vagy olyanokat, akik már vállalkoznak egy ideje, de magasabb szintre szeretnének lépni akár anyagilag, akár vállalkozás méretben.

Nézd meg miket tanultam

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Ha megszólítottak a soraim, nézz körül a Vállalkozás vagy a Céges oldalamon, ha pedig ott nem találsz neked való támogatási formát, keress meg az alábbi elérhetőségeken!

E-MAIL

info@megoldasmuhely.hu

TELEFON

+36 30 280 3428