Életkerék sablonnal

Picture of Emese

Emese

Életem feltérképezése:

Életkerékkel

Az Életkerék nevezetű eszköz egy fantasztikus módszer arra, hogy felmérjük, különböző élet-területeken mennyire vagyunk elégedettel azzal, ahogy ott állunk, ahogy ott tart az életünk folyama.

Nagyon fontos, hogy itt ahhoz tudjuk hasonlítani azt, hol tartunk épp, amire mi vágyunk, amit mi szeretnénk elérni azon a téren, ahol mi szeretnénk tartani!

Az alábbi videó röviden bemutatja az eszköz működését, a videó alatt pedig megmutatom mire tudod használni, illetve azt is, hogyan tudod letölteni az ehhez szükséges sablont.

Mire tudod használni?

Ahogy fent is írtam, meg tudod nézni, hol hogy állsz az életedben, majd ahol szerinted rosszabbul állsz, mint szeretnél, ott el tudsz kezdeni dolgozni azon, hogy máshogy legyen. Hogy más szintet érje el, olyat, amilyet szeretnél, ahol szíved szerint tartanál.

Az Életkerék sablont letöltheted IDE KATTINTVA.

Melyik terület miről szól?

Az életkerék 8 cikkelyből áll, amely az életünk egyes területeit jelképezi, nézzük ezek alatt mit lehet érteni (egyébként Te értelmezheted máshogy is, rajtad múlik, mi alatt mit gondolsz. A lényeg, hogy amit itt az első gyakorlatban vettél értelmezésnek, azt következetesen használd végig).

  • SZEMÉLYISÉG FEJLESZTÉS: önmagunk, hol állunk ahhoz képest amit el akarunk érni, hogy ne csak sodródjunk
  • SZELLEMI ÉS TESTI EGÉSZSÉG: szűkebb, tágabb értelemben is nézve, testünk, lelkünk, gondolataink minősége, lelki békénk ahol most van az általunk jónak tartotthoz képest
  • KARRIER, ÖNMEGVALÓSÍTÁS: munka miből jelenleg élünk, amiben most dolgozunk ahhoz képest, amit csinálni szeretnénk, hivatásunkhoz, amiben megvalósítjuk álmainkat
  • PÉNZÜGYEK, ANYAGIAK: anyagi helyzetünk, ingatlanok, tárgyak, készpénz, napi, havi pénzügyeink, ahogy most van, amilyen anyagi szinten szeretnénk élni
  • SZÓRAKOZÁS, FELÖLTŐDÉS: ahogyan pihenünk, kikapcsolódunk jelenleg, ahhoz képest ahogy úgy gondolnánk jó lenne, ami elég lenne, amit hobbyként szeretnénk
  • TÁRSAS KAPCSOLATOK: pár, családi és minden szűkebb kapcsolatunk, akár közvetlen munkahelyi, főnök, beosztott kapcsolatok, ahogy jelenleg működnek ahhoz képest ahogy érintkezni szeretnénk velük
  • OTTHON, CSALÁD: magánéletünk, hogyan élünk, az érzelmek megélése, kezelése, bővebb értelemben ide tartozhat minden ami körülöttünk van, befolyásol: ahol lakunk, dolgozunk, ahogy most érezzük magunkat ahhoz viszonyítva, amilyen környezetben tökéletesen éreznénk magunkat
  • SPIRITUALITÁS, VEZÉRELV: amiben hiszünk, elveink, kapaszkodóink, akár vallás, hit, akár eszme, gondolkodásmód, mennyire élünk a saját elveink szerint, mennyire ismerjük miben hiszünk, ahhoz képest ha ezzel teljesen összhangban élnénk

Hogyan töltsd ki?

Bejelölés

A videó alapján már tudod melyik terület, cikkely kb. mit jelent – esetleg ezt gondold át, neked is jók ezek a jelentések, vagy kicsit máshogy akarod az egyes területek nevezni, tartalommal feltölteni.

Ezután már nincs már dolgot, mint hogy RÖVID gondolkozás után jelöld be minden egyes vonalon, hogy az életed adott területén hol tartasz most.

Minden skálán 0 és 10 között adhatsz pontot az adott résznek, 0 a ahol legkevésbé érzed jó helyen magad, 10 pedig ahol leginkább úgy működsz, ahogy szeretnél.

Lehet, hogy valahol nem tudod, hol állsz, ilyenkor vagy hagyd üresen (ez azt jelentheti, hogy azzal a területtel nem érdemes foglalkoznod még, majd később), vagy adj egy 5-s pontszámot, mert valószínűleg itt sem nagy elmaradásod nincs az elvárásaidhoz képest, sem komolyabb előre lépésed.

Nagyon fontos: ne külső elvárásokhoz, vagy a médiából, barátoktól, családtól látott szintekhez hasonlítsd. Kizárólag saját magadhoz. Tehát az legyen a 10 pont, ami Szerinted, Neked, a Te életedben lenne a legjobb.

Átgondolás

Adj időt magadnak, gondold át, elmélkedj rajta, idézz fel eseteket, amik alátámasztják, hogy valahol jobban, valahol alacsonyabban állsz.

Gondolkodhatsz azon is miért érzed úgy, hogy valamilyen területen messzebb vagy a vágyott állapottól, és azon is, hogy más terülten mi segített ahhoz, hogy magasabb szinten tudd megvalósítani.

Válaszd ki, amivel dolgozol

Azon területek közül válassz, ahol a legalacsonyabb értékeket adtad és ahol úgy érzed, tényleg van tennivalód, ahol nem érzed úgy, hogy jól mennek a dolgok.

Később a többivel is foglalkozhatsz, de most válaszd azt az egy vagy két témát, ami mostanában legjobban izgat.

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek