Kövesd a terveid megvalósítását

Picture of Emese

Emese

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Kövesd a terveid megvalósítását

Ha az előző lépéseket végigcsináltad, akkor elvileg már tisztában vagy azzal, az életed mely területén hogy állsz, hol szükséges változtatnod, majd megismerted hogy mit szeretnél ezeken a területeken elérni, ez alapján célokat fogalmaztál meg, majd tervet készítettél és esetleg még az álom munkád, illetve annak elérését is kitaláltad.

Ha mindezeken túl vagy, már csak meg kell valósítani:-)

És legtöbbször itt bukik el minden kezdeményezés, mert megtervezni még hagyján, arra még rávesszük magunkat, de mi garantálja, hogy végig is csináljuk.

Szerintem két dolog leginkább.

Az egyikről egy későbbi email-ben lesz szó (ez egyrészt az elakadások kezeléséről, másrészt a motivációd megtalálásáról szól).

A másikról viszont most, ami nem más, mint az, hogy kövessük a haladást.

De mit is jelent ez?

Én – üzleti szférában eltöltött sok sok év alapján – ezt státuszolásnak is szoktam hívni, vagyis rendszeresen nézzük meg a terveink, feladataink státuszát.  Mindjárt megnézzük pontosabban, hogyan lehet ezt jól csinálni, de előtte még egy hasznos dolog.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]

Két eredménye lehet, ha ezt a státuszolást, követést megtesszük:

  • egyrészt tényleg tudjuk mivel haladunk, mivel vagyunk elmaradva, hol érdemes jobban belehúzni, vagy egyáltalán csinálni végre,
  • másrészt viszont ösztönzőleg is hathat, működési módunktól függően akár úgy, hogy amit már megcsináltunk, elértünk annak örülünk és emiatt lesz kedvünk a többi feladathoz; vagy amivel elmaradtunk, azt szeretnénk mindenképpen pótolni, befelyezni, végigcsinálni és ez hat ránk úgy, hogy aztán tényleg megtesszük amit kell!

A követés tehát ezen lépésekből áll:

1. Vedd elő a Céljaidat és a kitalált Álom munkát

Korábban a célokból már kiválasztottunk egypárat és elkezdtük megtervezni hogyan is álljunk neki, mi kell hozzá, azt hogyan tudom megteremteni, csináltunk feladatokat és adtunk nekik határidőket. És ugyanezt tettük meg az új hivatásunk felé vezető úton.

 2. Először is nézzük meg hogy állunk ezekkel.

Vegyük számba, mit csináltunk meg eddig a tervezettből, jól sikerültek, vagy még kell rajta dolgozni, esetleg hosszabb távú feladat volt és még nem járt le a határidő?

Ha valami kész, vagy folyamatban van, jelöld meg a naplónkba, akár adhatsz magadnak egy piros pontot is, olyat felnőttként úgyis ritkán kapunk.

Valamivel esetleg nem haladsz, nem boldogulsz? Nézd meg mi a baj, csak a szokásos nincs rá időm, vagy inkább nincs hozzá igazán kedvem, vagy egyszerűen nem jön össze?.

Ha az utóbbi, akkor lehet, hogy nem jó az irány, a feladat, gondold át újra, tényleg ez kell nekem?

Akár az eredeti célt, hivatást is át lehet gondolni.

3. Feladatok átgondolása

Ha határozott igen a válasz arra, hogy ez kell neked, akkor csak az oda vezető utat, a feladatokat kell átgondolni, van esetleg olyan, amit most még nem tudsz megtenni, mert pl. vagy belső, vagy külső feltétel nem adott?

Nézd meg, ahhoz mi kell, hogy ez a feltétel meglegyen.

4. További célok, tervek

Ha a korábbi célok, feladatok átnézése, korrigálása, módosítása megtörtént, és úgy érezed, már állsz azokkal olyan jól, hogy másra is van időd, vagy valamit már be is fejeztél, elérted, így lehetőséged nyílik további élet területen is továbblépni, akkor elkezdheted a folyamatot elölről egy új területen, vagy folytathatod új célokkal, tervekkel is.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ admin_preview_bg=”]

5. Ha kell: Újratervezés

Előfordul, hogy pár héttel, hónappal később, mert mi vagy a körülményeink változtak, már nem azt az irányt, célt, tervet tartjuk jónak, mint korábban. Ilyenkor nem szabad kétségbe esni, egyszerűen újra kell tervezni az adott területet, témát, irányt, feladatot.

Itt semmi másra nem kell gondolni, mint hogy újra végigmenni a korábbi gyakorlatokon.

Mi nem jó?

Először persze meg kell találni mi nem jó, mivel van gond. Ehhez már elvileg a Tervek követéséből vannak inputjaid, de az előző lépés átgondolásából is felismerhettél már pár dolgot.

Ezek alapján válaszd ki, hogy honnan kell újraépítened a folyamatot:

  1. a változtatandó kiválasztásától,
  2. a célok meghatározásától,
  3. a feladatok, határidők, erőforrások tervezésétől,

Szokás szerint dokumentálj, változás követéssel, és tartasd itt is az egyensúlyt, csak azt dob ki, tedd félre, ami tényleg nem kell!

[/av_textblock]

[/av_one_full][av_hr class=’invisible’ height=’30’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_testimonials style=’grid’ columns=’2′ grid_style=’av-minimal-grid-style av-boxed-grid-style’ interval=’5′ font_color=” custom_title=” custom_content=” admin_preview_bg=”]
[av_testimonial_single src=’42’ name=’A cikk szerzője: Szikora Emese’ subtitle=” link=’http://’ linktext=”]
2011-ben tanultam először Coachingot, majd 2015-ben hozzá a mediációt, 2016-tól pedig többféle pszichológiai irányzatot is tanulok. Emellett hosszú évek óta járom a spirituális utat, tanultam asztrológiát és különböző gyógyító módszereket.

Az Én Utam célja, hogy megtaláld az életedben azokat a területeket, ahol nem érzed jól magad a bőrödben, majd végig segítsen egy folyamaton, amelynek a végén végre tényleg a SAJÁT életedet élheted.
[/av_testimonial_single]
[/av_testimonials]

[av_social_share title=’Bejegyzés megosztása’ style=” buttons=’custom’ share_facebook=’aviaTBshare_facebook’ share_pinterest=’aviaTBshare_pinterest’ share_gplus=’aviaTBshare_gplus’]

[av_comments_list]

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek