Mit hozott a vállalkozásomba a szeszélyes tavasz?

Picture of Emese

Emese

vállalkozás hónap értékelés

avagy az április hónapom értékelésében hogyan önreflektáltam a vállalkozásomra?

Ebben a hónapban gyakorlatilag minden a PÉNZ körül forgott.

Na nem annyira a saját szempontomból, inkább oly módon, hogy a vállalkozós csoport témája volt ez áprilisban, illetve május első hetére ütemeztem egy kihívást és majd egy kampányt, aminek az előkészítése nagy feladat volt.

Úgyhogy ennek megfelelően az április tervek felborultak, jócskán elvitte a fókuszt így a vállalkozói irány (konkrétan 70%), azon belül is nagyobb részt a marketing, kisebb részt a szakmai munka.

Mellette persze mentek a coaching ülések és konzultációk, hála istennek egyre több, egy ügyféllel lezártam, kettő újjal elkezdtem dolgozni.

Ami nagyon háttérbe szorult az a cégek megkeresése és hozzá kapcsolódó kapcsolatépítés, amit valahogy fel kell turbóznom és megtalálnom a nekem működő módszert, amit tudok és akarok is csinálni. Ezzel együtt, azért voltak sikerek, elindulások itt is!

Mindent összevetve tovább építkezek, egyre jobban látom az irányomat, a főbb lábak (vállalkozók, cégek) erősödnek, tisztult a kép, mit és kinek tudok én jól szolgáltatni. Erről még írni fogok😊

Hogy mi is ez a hónap értékelés, miért csinálom és miért érdemes neked, ebben a bejegyzésben olvashatsz.

Ezeket a célokat értem el

Folytattam az ajánlás kéréseket, elkezdtem régi ügyfelek felé is megírni az ajánlói rendszerem, amiből lett is egy új ügyfél.

A kihívás előkészítésekét kb. 10 partnernek küldtem el kérésként, hogy osszák meg csatornáikon a programot és sokan ezt meg is tették, kb. 50 feliratkozó innen érkezett becslésem szerint (130-ből)!

Ami fontos célom volt a május elejei kihívásra minden feladatot sikerült elkészítenem, ha nem is úgy és abban a sorrendben, de működőképesen, egyébként ebből is lesz egy külön cikk/ poszt!

Volt vállalkozói konzultációm, lett új ügyfelem, sikerült lezárni egy olyan ügyféllel, akivel nem tudtam tovább dolgozni.

Megtanultam nagyon sok mindent a webinár tervezésről, készítésről, amit aztán már előadásban hasznosítottam is, meg persze a kihívásokról!

Megszereztem az első ajánlásból jövő ügyfelet (mármint ami az ajánlási rendszerem eredménye!

A heti vállalkozói hétzárás eseményemből is lett egy konzultáció!

A linkedin posztolások alapján is elindult egy céges munkám (ok, régen dolgoztunk együtt, tehát nem voltam ismeretlen, de mégis a posztokból tudta meg, mivel foglalkozom most).

Ami nem sikerült:

  • új tréninget értékesítenem (részben még mindig a covid hatása is, de én sem fókuszáltam erre az irányba)
  • a parkolópályára tett termékek, szolgáltatásokkal haladás (sablonok, workshop sorozat)
  • amit elterveztem a hónapra feladatok közül sok nem készült el a kihívás rengeteg feladata miatt, plusz így a fókusz arányokat sem tudtam tartani

Mi ment jól?

Tovább ment a Vállalkozói hétzáró programokra egyre többen, több helyről, országból jönnek, régi ismerős vállalkozó is bejön néha, a csoportból újak is, így habár elvisz heti 1,5 órát kb. mégis azt gondolom, hogy megéri, nemcsak azért, amit adhatok vele, amit kapok tőle, de nagyon erős bizalom- és márkaépítő hatása is van!

Tovább megy a fantasztikus hipnoterápiás folyamatom,, nagyon jó eredményekről számol be az ügyfelem, ettől pedig én is boldog vagyok!

Van egy új coaching ügyfél is, akivel nagyon szeretek együtt dolgozni, mert csodálatos, ahogy nyílik ki és annyira érdekesek az ülések, ahogy szavakkal és sokszor képekkel tárjuk fel a dolgokat.

Az 5 napos kihívásra rengeteget tanultam és készültem és azt hiszem végre először életemben azt tudom mondani, hogy mindent megtettem, amit tudok, amit megtehettem (az ereményekről majd májusban)😊

Az Elég jó vállalkozó csoport létszáma 163-176-ra nőtt, ami továbbra is szép növekedés, de a legjobb, hogy mai facebook algoritmus alapján elég jól😊 sikerült továbbra is aktivizálni a tagokat, 50-100 közötti poszt elérésekkel…

A pénz-gondolkodásmód téma nagyon pörgette a csapatot és én is ráéreztem végre, hogy milyen az, amikor jönnek velem, amikor olyan témát és úgy osztok meg, ami érdekli őket. Ez sok muníciót adott a jövőre nézve!

A bevételeim a márciusi csökkenés után újra elkezdtek emelkedni és már látom, miből, hogyan tudok több bevételre szert tenni.

Mi volt nehéz?

Még mindig a Fókuszálás. És továbbra sem azzal van igazán a gondom, hogy egyszerre egy feladat, hogy ne csapongjak (ok, előfordul), hanem hogy azzal foglalkozzak, amivel kell.

Bár áprilisban ez azért is volt nehéz, mert elhatároztam a kihívást, összeszedtem a tanultak alapján a feladatokat és hát, hogy őszinte legyek, az teljes embert kívánna. Nekem pedig ott vannak az ügyfelek és még amellett jönne a cégek felé építkezés.

Ezen egyre többet gondolkodom, hogyan tudom jobban kezelni, beosztani, de még nincs meg a válaszom, tesztelgetem, mi működik, mi nem és így próbálok előre haladni!

egy napra, és jobban tudok szelektálni, akár program, akár feladat. A feladatokat pedig napon belül is határidőzöm, még ha nem is tartom be teljesen, ad egy vázat a napomnak.

Ezeket a feladatokat végzetem el

  • Coaching, konzultációk heti 6-8 között
  • élő adások, előadások hetente
  • tanulás, videók nézése: minden hétköznap gyaloglás közben fél óra
  • a heti tervezett posztolás 90%-ban megvalósul (linkedin, fb oldal, fb csoport, youtube, insta)
  • részvétel egy egész napos tréningen, 4* 3 órás mastermind-on
  • részvétel két 5 napos kihívásban, napi egy órás tréning, saját feladatok
  • mérsékelt kapcsolatfelvételi üzenet, telefonos kapcsolatépítés, 2 kapcsolatépítő rendezvényen részvétel

Ok, így végig nézve azt hiszem elégedett lehetek, sok mindent megtettem😊

Elárulom, ezért érdemes ezt megcsinálni!!

Mindezek alapján összességében milyen volt az áprilisom?

Haladok az úton. Tisztul a kép, hogy pl. a vállalkozóknak egyfajta mindset coach-ává szeretnék válni, amit az elég jó vállalkozó tökéletesen kifejez. Tehát a vállalkozói elég jó gondolkodásmódot szeretném megtanítani és egyre több ember „fejébe” elülteni.

A másik, hogy most a kisvállalkozóknak nem könnyű (covid, korlátozások, gazdasági nehézség), de 2021 második felében fel fognak ébredni, el fognak indulni és a most megalapozott bizalom akkor fog beérni, meg a következő években!

Összességében elégedett vagyok az áprilissal, habár rengeteget dolgoztam, de mégis jól esett, mert jönnek az eredmények.

Továbbra is kitartótan építem az elég jó vállalkozó imázsát csoportban és a külvilág fele és volt előadásom, lesz a kihívásom, folyamatosan posztolok róla mindenfelé!

A kapcsolatépítést, ajánlást elhanagoltam, erre még kell olyan módszert találnom, amit szívesen csinálok és tudok is. Rájöttem, hatalmas kapcsolati tőkém van az informatikai múltamból és velük sokkal könnyebben veszem fel a kapcsolatot, beszélek telefonon, így egyelőre ezen a sávon fogok mozogni és itt tanulom meg a kapcsolatból az adáson, kérdezésen át a kérésig, értékesítésig, ajánlásig eljutást!

Április végére viszont már tényleg teljesen elfáradtam, így eldöntöttük, hogy májusban most már tényleg pihenünk, remélem összejön, mert ha nem vagyok egészséges (testileg, mentálisan), akkor nemcsak dolgozni nem tudok, de segíteni sem!

Májusra ezeket a fontos célokat, témákat határoztam meg

Fő cél a május elejei 5 napos kihívás, majd abból a workshop a pénz-gondolkodásmódból.

Szeretném az ismerősi körömben felvenni a kapcsolatot legalább heti 2-3 emberrel és elülteni a fejekben, hogy most már coach és tréner vagyok.

A tevékenységek arányait most nem számolom ki, mert eddig sem jött be, amikor beterveztem. Inkább a marketing 50%-os arányát szeretném csak csökkenteni (amiben benne van az ajánlás és kapcsolattartás is és a szakmai munka 30%-át növelni (ami egyébként már nem olyan rossz a tervezett 40%-hoz képest)

A kihívás miatt elég sokat dolgoztam esténként és hétvégén is, ezt májustól vissza kell vennem, mert muszáj töltődnöm!

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek