Motiváld magad, hogy végigcsináld

Picture of Emese

Emese

Az előző lépésekben elég messzire jutottál már a fejlődésben. Már van eszközöd a követésre, ellenőrzése és arra is ha elakadsz valamelyik lépésnél. De mindez még kevés lehet ahhoz, hogy tényleg, valóban legyen kitartásod végigcsinálni.

Mert ahhoz kell még egy nagyon fontos dolog.

Mégpedig az, hogy kedved is legyen hozzá! Vagy másképpen fogalmazva legyen meg a motivációd.

Ezért az alábbiakban arra kapsz néhány javaslatot, hogyan tudod megtalálni és fenntartani a Te saját motivációdat!

1. A megtervezett Célokat érdemes kihelyezni valahova

Érdemes kihelyezni valahova, amit el akarsz érni. Olyan helyre gondolj, ahol vagy reggel felkelésnél, vagy lefekvésnél (pl. éjjeli szekrényen), esetleg ebéd, vagy szünet közben biztosan észreveszed.

Aztán amikor meglátod reggel és vagy este, akkor eszedbe jut, hogy mit akarsz elérni. Így sosem téveszted szem elől a célt, mindig tudod merre tartasz.

Ezeket a célokat, akár rajzos formában is megörökítheted.

2. Továbbra is érdemes a követni a céljaid megvalósulását és ha kell módosítani, újratervezni

Napló

Ugyanitt ajánlom azt is, hogy ne csak a kitűzött célokat, terveket nézegesd, hanem a Naplódat is. Nagyok sok inspirációt lehet gyűjteni abból, amit a gyakorlatok tervezése, végrehajtása vagy már a kivitelezés közben jegyzetelsz.

A Napló mellett minden korábbi gyakorlatot érdemes elővenni és időnként átfutni.

Természetesen közülük is főleg a Célok/ Tervek és az Álom munka/ annak tervezés táblázatait, jegyzeteid. Ezek megvalósulásának követéséről, ha kell, újratervezéséről szól a következő lecke, de addig is fontosnak tartom elmondani, hogy maguktól ezek a célok nem fognak megvalósulni. Tenni kell értük.

 3. Megerősítő mondatok

Nagyon hasznos, ha kis megerősítő mondatokat kreálsz a terveid, erőforrásaid, vagy pl. jó tulajdonságaid (amit keress meg magadban) alapján és azt elmondod magadnak (legjobb, ha a tükör előtt tudod megtenni).

Rámondhatod akár a telefonodra, felveheted más eszközzel ezeket a mondatokat és meghallgathatod útközben, utazás közben, séta közben is.

Inspirálódj belőlük, akár kreálj újabbakat, ahogy haladsz előre a folyamatban, és újabb céljaid, terveid lesznek, vagy valósulnak meg.

4. Napló a sikerekről

Jegyezd le, amikor valamit sikerült kipróbálnod, megcsinálnod, végrehajtanod. Vagy amikor valamit nem sikerült és rájöttél, hogy talán nem is azt akarod igazán.

Ezeket nagyon fontos felírnod, mert később, amikor elakadsz, kicsit belefáradsz a nagy utazásba, jó lesz visszanézni, ösztönző lesz, és látod, hogy korábban miket oldottál meg!

Ez csak néhány ötlet, mellettük fejleszd ki a sajátjaidat is, találj további dolgokat, amelyek motiválnak és akkor biztosan eléred a kitűzött céljaidat!

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek