Fel merjek-e mondani

Emese

Emese

Következő coaching sztorim arról szól, mi lehet a mögött, ha valaki nem mer felmondani és mit lehet azzal egy coaching ülésen kezdeni.

Hogy érzi magát a munkájában?

Kliensem azzal keresett meg, hogy azt tervezi, felmond a jelenlegi munkahelyén, viszont valami visszatartja.

Kezdésnek megnéztük, mi is van most, hogy érzi magát a munkájában. Kiderült, hogy a mozgáshiány miatt fizikai problémái, tünetei vannak, emellett az első időszakban nagyon élvezte az újdonságot, nyüzsgést, de azóta már unalmassá váltak számára a napi feladatok.

Mi lenne a felmondás után?

Kérdésemre, hogy mi lenne a felmondás után, konkrét terveket mesélt, pihenés, utazás, akár hosszabb külföldi tartózkodás. Amikor erről beszélt csillogott a szeme, boldogságot tükrözött.

Megnéztük azt is, hogy a felmondás után, hogy érezné magát. Kiderült, hogy kudarcnak érné meg, hogy ez sem sikerült, amivel aztán dolgoztunk is.

Kiderült az is, hogy a pörgős, sok emberrel kapcsolattartás után nyugalomra vágyik, kevés emberre, lehetőleg nem városba, hanem inkább természet közelbe.

Aztán rátértünk arra is, mi tartja vissza

Elmondta, hogy a felmondás után fél attól, hogy az anyagi biztonságot elveszti, viszont ezzel szemben áll az, hogy a stresszt, fizikai tüneteket, nem alvást valószínűleg a felmondás okozta szorongást megszünteti.

Beszélt arról is, milyen életstílusra vágyik és megnéztük, ahhoz milyen típusú munka passzol. Mennyit szeretne dolgozni egy héten, egy nap, milyen helyszínen, közegben, mennyire mozgalmas.

Aztán felmerült az is, hogy szülői oldalról hallottak is erősitik akaratlanul a félelmet, az anyagi bizonytalanságot. De ő maga mondta ki, hogy ezek nem a saját gondolatai!

Mi van a félelem mögött?

Végül leástunk egészen addig, míg kiderült, az egész felmondás mögött önértékelési nehézségek állnak, hogy azt nemcsak kudarcként éli meg, de az egész lényét tartja emiatt értéktelennek. Ezt a gondolatot elkezdtük átkeretezni, megnézve, hogy mi bizonyítja, hogy ő tényleg értéktelen, mi azt, hogy nem az, amely alapján persze rájött, hogy egy felmondástól nem válik értéktelen valakivé.

Ezután még a felmondáshoz kapcsolódó félelmeket, rossz érzéseket is megdolgoztuk NLP technikával, az érzés struktúráját átalakítva egy kinyílt állapotba jutott el ügyfelem, ahol jönnek a lehetőségek, elégedett, életörömöt érez, és úgy látja célba ért.

Ezután az ülés utolsó lépéseként már meg tudta fogalmazni, hogy mit fog tenni, határidőt adott magának, amíg a felmondást lerendezi magában is és meg is lépi.

Amelyet aztán nem sokkal később valóban meg is tett, és azóta egy más, jobb, az elképzelthez közelebb álló pozícióban dolgozik!

Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Az a fránya todo lista

Az a fránya todo lista

Az a fránya todo lista   Szinte bármilyen coaching témával dolgozunk, előbb utóbb kilyukadunk az idő menedzsmenthez, vagy a feladat menedzsmenthez, majd ezek alapján a todo, avagy feladat listához. De arról most nem fogok írni, hogy hányféle módon vezetheted a feladataidat,

Tovább olvasom »

Mindenkit más motivál, téged mi?

Gondolom ezt a kérdést más sokszor feltették neked, sőt talán Te magadnak is.
Az Gondolom ezt a kérdést más sokszor feltették neked, sőt talán Te magadnak is.
Az ún. motivációs kulcs tényezők listán végigmenve egy-egy résznél segítek neked megtalálni azt, amitől motiváltabbá tudsz válni.

Tovább olvasom »