Jó tulajdonságaink

Picture of Emese

Emese

Neked mik a JÓ TULAJDONSÁGAID?.

Az önmagunk megismerése azt is magában foglalja, hogy tisztába kerüljünk a jó és rossz tulajdonságainkkal, avagy az előnyeinkkel, erőforrásainkkal, és a korlátainkkal, tanítóinkkal.

A boldogság összetett dolog, hozzátartozik az is, hogy magunkat minél jobban megismerjük, majd elfogadjuk, és ezzel együtt az is, hogy a hozzánk közel állókkal is hasonlóan tegyünk (legyen akár rokon, akár általunk választott és szeretett pár, barát).


A feladat: írjuk össze előnyeinket, jó tulajdonságainkat.

Ha esetleg nem jut eszünkbe egy sem, akkor egyrészt puskázhatunk a mellékelt képről, másrészt megkérdezhetjük barátainkat, párunkat (de kérjük meg, hogy most csak a jókat mondja, a rosszakat NE). De a legjobb persze az, ha magunktól meg tudjuk mondani, hiszen az jelenti azt, hogy ismerjük magunkat…

Ha megvan a lista, nézzük meg, jegyezzük meg, hogy mindig eszünkbe jusson, ha egy kis „ belső” bátorításra van szükségünk.

Mert ezek a mi energiatartalékaink, úgy is mondhatjuk, hogy erőforrásaink.

Ezekből építkezhetünk minden nehéz szituációban, élethelyzetben, döntési helyzetben. Ha ezeket elővesszük, rájövünk, hogy minden nehézséget meg tudunk oldani, mindig jól tudunk dönteni, bármilyen feladatot jól végre tudunk hajtani. Bármikor használhatjuk, ezt senki nem tudja elvenni Tőlünk, nem tudjuk elveszteni, és bármilyen bonyolult élethelyzetbe is kerülünk elővehetjük.

EZT SOSE ELEJTSÜK EL!

Ennek megfelelően lehet ezt a listát, az erőforrásainkat felhasználni a jövő felépítéséhez!

Még ha van kedved, nézz rá még egyszer a listára és gondold át, miért is jó neked ez a jó tulajdonság, mi jut róla eszedbe, mire használhatnád.
Szerintem ennek a tudata már egy fokkal boldogabbá tesz, könnyebben elfogadjuk a nehézségeket és túl leszünk rajta.

Aki az ingyenes mini-tréninget már letöltötte, talán már sejti, hova és hogyan passzolnak a Jó tulajdonságaink. Igen, a Tervezés résznél lehet őket jól használni, hiszen ott is erőforrásokat, segítőket keresünk, akikkel, amikkel könnyebben tudjuk céljainkat elérni. És mi se lehet könnyebb, mint azokat az erőforrásokat használni erre, amelyek már így is a rendelkezésünkre állnak, hiszen bennünk vannak, rendelkezünk velünk, azaz a Jó tulajdonságaink.

Picture of Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek