3 tudatosítás dolog mielőtt elalszol

Emese

Emese

3 tudatosítás dolog mielőtt elalszol

(folytatjuk Mindfullness híreinket:-))

Ez a gyakorlat akkor segíthet, ha pl. nehezen alszol el, vagy felébredsz éjszaka, jár az agyad, csak forgolódsz, esetleg nem ébredsz kipihenten.


Mielőtt aludni mész:

1. mondj búcsút a technikai eszközöknek: hagyjuk a telefont, tabletet a hálószobán kívül, így nem ébreszt fel ha kigyullad a kijelző, ha csipog egy üzenet, vagy like, mert ezekre még alvás közben is akaratlanul felfigyelünk.
2. ne erőltesd az elalvást: az agyunk túl okos ehhez, ahogy tenni akarunk valamit, egyből stressz alakul ki, amitől nem tudunk elaludni. Ezét ne akarjuk, csak sodródjunk, nyugodjunk meg, aztán lassan elalszunk.


3. Próbáljuk ki a test szkennelés / tudatosítás meditációt: tegyük a mindennapok részévé ezt a 3 percet, figyeljük meg milyen érzés tisztába kerülni a testünkkel, lélegzetünkkel. Ha valami nem hagy nyugodni, csak vegyük tudomásul és térjünk vissza a jelenhez. Ez lenyugtatja a testünket és el tudunk aludni.


A meditáció: https://www.youtube.com/watch?v=O-CfWPRQwHU

Emese

Emese

Szikora Emese business coach vagyok. Célom, hogy vezetőként, vagy munkavállalóként a napi problémák megoldásában, a csapat együttműködésének és a saját gondolkodásmódod fejlesztésében támogassalak. Vállalkozóként abban segítselek hogy felépíts egy jól működő, sikeres, rád szabott vállalkozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Hogyan építettem fel a csoportomat

2023 Januártól mostanra (június) 670-ről 865-re nőtt a csoportom létszáma, de ami ennél fontosabb, 2021 végén még csak 300 fő volt, és magát a Vállalkozás olajozottan csoportot 2020 januárjában hoztam létre.  Tehát 3,5 év alatt nőtt 0-ról majd 900 főre és mindezt organikusan, tehát nem futtattam rá hirdetést.  

Tovább olvasom »